2024 Versys 1000

24MY Versys1000SE Lifestyle Site

Kawasaki Versys 1000 2024: Een Versys voor iedereen

De Kawasaki Versys 1000 is ’s werelds meest comfortabele Adventure Tourer ter wereld. Bijzonder is dat deze viercilinder allroad in drie verschillende uitvoeringen wordt geleverd. Er is dus een Versys 1000 voor iedereen! Met nieuwe kleurstellingen gaat dit zeer populaire Adventure Touring trio 2024 in.

Kawasaki heeft het Adventure-concept met de Kawasaki Versys 1000 naar een hoger niveau getild door de motor te perfectioneren voor het doel dat de meeste Adventure-rijders voor ogen hebben: perfect comfort en ultieme beheersbaarheid op alle verharde wegen die je maar kunt tegenkomen. Daartoe beschikt de Versys 1000 over riante veerwegen en 17-inch wielen, die bijdragen aan een hoge mate van wendbaarheid. Zijn 1043 cc metende viercilinder-lijnmotor koppelt een riant vermogen van 120 pk aan een brede koppelkromme, die piekt op 102 Nm. Dat verleent de motor een enorme souplesse, waardoor je net zo gemakkelijk uit een hairpin wegtrekt als dat je lange afstanden overbrugt. Een uitgekiend ergonomisch pakket garandeert een perfecte windbescherming en een ultiem zitcomfort. Het is niet voor niets dat de Belg, Thierry Sarasyn, juist met deze motor een waanzinnig wereldrecord vestigde: in minder dan 24 uur deed hij meer dan 15 landen aan!

Versys 1000

De Kawasaki Versys-range start met de Versys 1000 ‘’standaard’’. Hoewel dit het instapmodel is, heeft deze Versys al een zeer complete standaarduitrusting met Cruise Control, Traction Control, Cornering Management, een verstelbaar windscherm en een middenbok. Eventueel kan de rijder zelf nog accessoires toevoegen die voor hem of haar belangrijk zijn.

Versys 1000 S

De Versys 1000 S is de luxere uitvoering van de Versys: de “S” laat weinig te wensen over en is onder meer voorzien van een Up/Down Quick Shifter, een prachtig TFT-display met Bluetooth verbinding, een 12V aansluiting, handvatverwarming, handkappen, bochtenverlichting en Kawasaki’s unieke High Durable Paint.

Versys 1000 SE

De absolute top in luxe en prestaties is de Versys 1000 SE, waarvan de semi-actieve, elektronische Showa Skyhook vering de wegligging naar een ongeëvenaard niveau brengt. De elektronische vering past zich continu aan de wegomstandigheden aan. Hierdoor wordt het rijgedrag verder verbeterd en het comfort verhoogd. De Versys 1000 SE is technologisch de meest geavanceerde motor in zijn segment.

De 2024 Versys 1000 modellen zijn leverbaar vanaf december in de kleuren:

Versys 1000                         Metallic Matte Graphenesteel Gray / Metallic Spark Black

Versys 1000 S  |  SE            Metallic Diablo Black / Metallic Phantom Silver (Nieuw)

Versys 1000 S  |  SE            Metallic Matte Dark Gray / Metallic Diablo Black (Nieuw)

Deel via: