Versys 650 Serie 01    KLE-650 Serie   (Versys 650)    

Eind 2006, ik dacht op de IFMA in Keulen, werd de opvolger van de KLE 500 voorgesteld.
De KLE500 had een bepaalde groep mensen die hem bejubelde en er was zelfs een club rond dit model opgericht.
Maar we gaan het over de Versys 650 hebben.
De krachtbron van deze Versys is weer afgeleid van de ER6, net als de KLE500 een aangepast GPZ500 S krachtbron heeft.
Versys 650 Serie 02

Het uiterlijk
De KLE500 was Qua uiterlijk en opzet nogal gedurfd het 1991 model, Blauw met roze zadel.
Een 21 inch voor en 17 inch achter wiel.
Er waren leden die hem mooi en of bruikbaar vonden of leden die hem iets minder vonden.
De Versys 650 heeft een iets minder extreem uiterlijk.
Maar is gewoon een goed doordachte en redelijke allrounder die extreem zuinig met benzine omgaat. En ik denk dat deze redelijk tot veel verkocht is, in Nederland.

De naam.
Versys, de naam zegt het al: Versatile System - Veelzijdig Systeem.
Gebouwd om de wegen die jij rijdt te bedwingen, van straten in de stad tot Alpenpassen en alles wat daar tussen ligt.
De Kawasaki Versys geeft rijders de mogelijkheid alles uit hun individuele rijstijl te halen en maximaal plezier te beleven op alle soorten wegen, in en buiten de stad.

Versys

Rijden op de nieuwe allroad Kawasaki voelt alsof je je met de stroom laat meevoeren. De dynamische rechte zitpositie staat garant voor een perfect overzicht en een vloeiende stijl in druk verkeer of op bochtige buitenwegen.
De van de ER-6 afkomstige motor is speciaal getuned om bij elk toerental direct op het gas te reageren. Vooral in de lage toeren, zodat de Versys-rijder nooit vermogen onderin tekort komt.
Dankzij de superieure handelbaarheid en optimale feedback van de Versys is de rijder zijn motor altijd de baas en kan hij zowel vlot zijn gekozen lijn volgen als van koers veranderen. Daarnaast geven de lange veerwegen de rijder de vrijheid ook aan slechte wegen plezier te beleven.
Motorrijders met veel ervaring onder uiteenlopende omstandigheden die weten hoe ze willen rijden, zullen enthousiast zijn over wat de Versys uniek maakt: een extra dimensie van beheersbaarheid.
Bij motorrijden gaat het in wezen om niets anders dan het genieten van de rit. 
Niet om het sluiten van compromissen vanwege de rijomstandigheden, maar om het pure plezier dat eraan te beleven valt. 
Als een surfer op een golf maak je van elke rit de jouwe.
De spirit van straat surfen, dát is waar de Kawasaki Versys voor is gemaakt.

Versys 650 Serie 03

Motorisch

Tijdens de tuning van de 649 cm³ Parallel Twin motor van de nieuwe Versys, was de belangrijkste prioriteit een gasreactie te vinden die zowel een krachtig gevoel geeft als zorgt voor een snelle toerentoename.
Om de prestaties te optimaliseren voor allerdaags rijden, is er extra aandacht besteed om de koppel in het laag en midden toerengebied te maximaliseren.

* In- en uitlaatnokkenassen met kleine openingshoeken bewegen de koppelkromme richting het lage gedeelte van het toerengebied.

* Om een soepele vermogensafgifte en koppelkromme te garanderen maakt het uitlaatsysteem gebruik van een balanspijp.

* De afstelling van de brandstofinjectie voor de Versys is hoofdzakelijk zo gekozen om een sterk en krachtig gevoel te geven wanneer je het gas opendraait.

* De prestatie en het gevoel zijn geoptimaliseerd voor het midden toerengebied (3.00-6.000 tpm)

Bovenstaande afstellingen resulteren in een prestatie die past bij de meest voorkomende snelheden: het gebied tussen de 80-120 km per uur.

Versys 650 Serie 04Versys 650 Serie 05Versys 650 Serie tabel 01

Verdere omschrijving en verschillen tussen de latere modellen

KLE 650-A Model
= het standaard modelVersys 650 Serie 06
KLE 650-B Model = het ABS model.
Deze is drie kg. zwaarder dan het A model.

2007 KLE-650-A1/ B1.
Dit model is in de kleuren geleverd.
1e– Atomic Silver

2e– Ebony.
3e– Candy Burnt Orange
Dit model is verkocht in Nederland voor :
Het A model  euro 7.898,-
Het B model  euro 8.498,-
Wijzigingen: geen.

2008 KLE-650-A2/ B2.
Dit model is in de kleuren geleverd.
1e– Candy Lime Green
2e– Candy Plasma Blue
3e– Metallic Diablo Black.
4e– Passion Red.  (alleen het A model)
Dit model is verkocht in Nederland  voor :
Het A model euro 7.836,-
Het B model euro 8.431,-
Wijzigingen: kleur stelling en er is nu ook een Traveller uitvoering te koop voor 599 extra.

2009 KLE-650-A3/ B3.
Dit model is in de kleuren geleverd.
1e- Candy Lime Green (alleen het A model)
2e- Candy Plasma Blue (alleen het A model)
3e- Metallic Diablo Black
4e- Pearl Wild Fire Orange
5e- Metallic Moondust Gray.
Dit model is verkocht in Nederland  voor :
Het A model euro 8.098,-
Het B model euro 8.598,-
Wijzigingen: kleur stelling en er is nu ook een Traveller uitvoering te koop voor 599 extra.
(Traveller uitvoering = Vario windscherm, Zijkoffers met Covers in kleur en koffersteunen en een tankpad.)
Versys 650 Serie 07

2010 Model Versys / Versys ABS
Voor 2010 behoudt de nieuwe Versys de essentiële kenmerken van zijn voorganger, maar dankzij een nieuwe styling en diverse andere upgrades biedt deze motorfiets nog meer plezier.
Verfijnde styling en afwerking
De nieuwe Versys heeft een nieuwe, strakkere styling die zijn sportieve aard weerspiegelt. Dankzij enkele cosmetische veranderingen heeft de motorfiets een slankere, meer gestroomlijnde look. Het nieuwe, gewelfde kuipwerk versterkt het dynamische beeld: als een ware atleet straalt de nieuwe Versys flexibiliteit en power uit. De verfijnde afwerking draagt bij aan het hoogwaardige uiterlijk van de motorfiets.
Versys 650 Serie 08

Aanvullende upgrades
Dankzij verhoogd duozitcomfort, vernieuwde spiegels met beter zicht, nieuwe accessoires en optionele ABS garandeert de nieuwe Versys optimaal rijplezier. 

 


Belangrijkste  Eigenschappen

* De buitenste buizen van de upside-downvoorvork van 41 mm lopen niet alleen taps toe, maar zijn ook relatief kort (zelfs bij volledige compressie blijft een groot deel van de binnenste buizen zichtbaar), waardoor een ideale stijfheid wordt bereikt voor de chassisinstellingen.

* Voor de langere slag van de achtervering is gekozen voor een banaan vormige aluminium achterbrug. Het gebruik van aluminium resulteert in een lager onafgeveerd gewicht.

Een achterschokdemper zonder hevelsysteem is niet alleen lichter maar biedt ook een directere feedback van het achterwiel, zodat het rijgedrag nog beter wordt.
Dankzij de uitstekende feedback weet de rijder precies wat de motorfiets wel en niet kan en dit geeft de rijder extra vertrouwen. 

*Doordat de achterschokdemper hobbels en kuilen probleemloos kan verwerken, is de Versys optimaal geschikt voor het rijden over kasseien en onregelmatige wegen.
Versys 650 Serie 09

Er is dan ook veel tijd besteed aan het perfect afstellen van de Showa- achterschokdemper. De geavanceerde demper gebruikt een vrije zuiger en twee fasige demperkleppen die perfecte actie garanderen bij de eerste fase van de  compressieslag en sterkere demping in de buurt van volledige samendrukking. Dit resulteert in een perfecte wegligging.
Versys 650 Serie tabel 02

SMALLE, RECHTE RIJPOSITIE

* De combinatie van een compact parallel-twin-motorblok, een smal, lichtgewicht buizenframe en de liggende achterschokdemper maakt de smalle rijpositie van de Versys mogelijk.

* Dankzij de korte tank bevindt de rijder zich dichter bij het voorwiel. Dit resulteert in een betere beheersbaarheid en biedt een ruimere keuze aan voor- en achterwaartse zithoudingen. 

COMPACT PARALLEL-TWIN-MOTORBLOK,

* Inlaat- en uitlaatnokken met korte werkingshoeken zorgen voor een hoog koppel bijlage toertallen.

* Voor een soepele vermogens- en koppelcurve maakt het uitlaatsysteem gebruik van een balansbuis.

* De brandstofinjectie van de Versys is primair ingesteld op het garanderen van optimaal vermogen wanneer de gasklep wordt geopend.

Versys 650 Serie 10
 

GESTROOMLIJND, WENDBAAR CHASSIS
* De chassisafmetingen zorgen voor perfecte wendbaarheid en stabiliteit bij hoge snelheden. (Hoewel de van de Versys zijn geoptimaliseerd voor rijden op gewone snelheid, is deze motorfiets 
meer dan geschikt voor ritten met hogere snelheden.) Met zijn wielbasis van 1.415 mm kan de Versys worden beschouwd als een model met een korte wielbasis.


OVERIGE FUNCTIES DIE BEHEERSBAARHEID

VERGROTEN

* Driedubbele wave-type-remschijven garanderen superieure remkracht en een perfect remgevoel. De voorschijven met een dikte van 5 mm dragen bij aan de verbeterde beheersbaarheid.

WINDBESCHERMING

* Het verstelbare windscherm heeft drie instellingen (hoog, standaard, naar voren gekanteld), zodat de rijder zelf kan bepalen welke stand het prettigst is. (Voor het afstellen van het met een bout gemonteerde windscherm is een zeskant sleutel van 4 mm vereist.)

* Een verhoogd scherm is als optie verkrijgbaar.

Versys 650 Serie 11
TOERPOTENTIEEL

* Dankzij het comfortabele zadel en de ontspannen zithouding kan de rijder uren blijven rijden.

* De brandstoftank van 19 liter in combinatie met uitzonderlijke zuinigheid garandeert een ruim toerbereik.

* Nieuwe accessoires dragen bij aan het rijcomfort: handbeschermers, verwarmde handgrepen met 5 standen en een 12V-aansluiting. Net als bij de vorige modellen zijn hogere windschermen, vario windschermen en framebeschermers verkrijgbaar.

* Naast de optionele topkoffer zijn speciaal ontworpen, grote GIVI-tassen verkrijgbaar. Elke tas heeft voldoende ruimte voor een integraalhelm en heeft een inhoud van 5 kg (net als de topkoffer).

* De voetsteun voor de passagier en het versterkte subframe zijn ontworpen voor de optionele tassen en topkoffer. De extra stevigheid van het subframe draagt bij aan optimale stabiliteit bij het vervoeren van bagage of een passagier.

* Dankzij de onder de motor geplaatste demper blijft het profiel van de motorfiets relatief slank, zelfs met bevestigde tassen.

DUOZITCOMFORT

* Elk onderdeel van het duozadel heeft een andere dikte en stevigheid en is gevuld met urethaan schuim zodat zowel rijder als passagier kunnen genieten van optimaal comfort.

* De zitplaats van de passagier is zo ontworpen dat ook de bijrijder een natuurlijke zithouding heeft. De vernieuwde duohandgrepen zijn platter, makkelijker vast te houden en verder naar buiten geplaatst voor optimale bewegingsvrijheid.

* Op de voetsteunen voor de passagier is rubber aangebracht voor extra comfort.

Versys 650 Serie 12

STRAKKERE NIEUWE STYLING

* De nieuwe, boven elkaar geplaatste, dubbele koplampen dragen bij aan het slankere uiterlijk van de Versys, net als het gebruik van één verstelbare lamp.

* Het gewelfde kuipwerk versterkt het dynamische uiterlijk: als een ware atleet straalt de nieuwe Versys flexibiliteit en power uit.
* De vernieuwde radiateurkappen en achterbrug scharnierkappen verfraaien het uiterlijk nog meer.

* De smallere richtingaanwijzers voor vervolmaken de nieuwe strakke look. Ze zijn hoger en meer naar voren geplaatst, zodat ze goed zichtbaar zijn.
* De ruitvormige spiegels passen perfect bij de strakkere styling. Ze zijn hoger en meer naar buitengeplaatst,zodat het zicht naar achteren optimaal is. Bovendien garanderen de vernieuwde spiegelbehuizingen een helder zicht.
* Het nieuwe voorspatbord heeft een supersportief uiterlijk.
* De vernieuwde motorkappen passen perfect bij de nieuwe styling.
* De nieuwe demperkap draagt bij aan
de strakkere look.

* Het nieuwe LED-achterlicht (hetzelfde als op de “2007 model” Z1000) met transparante, rode lens is een waar sieraad.
* De nieuwe spatlap aan de achterzijde is ontdaan van alle overbodigheden en draagt bij aan de lichte look van de Versys.


Chassis

* Voor de bovenste motorsteunen achter zijn rubber steunen gebruikt in plaats van harde steunen. Hierdoor worden minder trillingen overgebracht op de rijder.

* De vernieuwde voetsteunen met nieuwe, holle rubber bekleding verminderen ongewenste trillingen.

* Het instrumentenpaneel heeft witte LED-achtergrond verlichting voor beter zicht ’s nachts. De functies omvatten onder andere een digitale snelheidsmeter, toerenteller in analoge stijl, digitale brandstofmeter, kilometerteller en dubbele ritteller.


Overige

* In de opslagruimte onder het zadel kan bijvoorbeeld een U-slot worden opgeborgen.

* De richtingaanwijzers fungeren tevens als alarmlichten.

Verdere omschrijving en verschillen tussen de latere modellen

KLE 650-C Model
= het standaard model
KLE 650-D Model = het ABS model. Deze is drie kg. zwaarder dan het C model.

2010 KLE-650-C1/ D1.
Dit model is in de kleuren geleverd.
1e– Metallic Spark Black.
2e– Pearl Solar Yellow
Dit model is verkocht in Nederland voor :
Het C model  euro niet verkocht in Nederland
Het D model  euro 8.998,-
Wijzigingen: geen.
Versys 650 Serie 13

2011 KLE-650-C2/ D2.
Dit model is in de kleuren geleverd.
1e– Metallic Spark Black.
2e– Metallic Imperial Red
Dit model is verkocht in Nederland voor :
Het C model  euro niet verkocht in Nederland
Het D model  euro 9.198,-
Wijzigingen:  City kit voor 449,- extra & Tourder kit voor 799 extra.
Versys 650 Serie 14

2012 KLE-650-C3/ D3.
Dit model is in de kleuren geleverd.
1e– Pearl Solar Yellow
2e– Metallic Spark Black. 
Dit model is verkocht in Nederland voor :
Het C model  euro niet verkocht in Nederland
Het D model  euro 9.098,-
Wijzigingen: City kit voor 449,- extra & Tourder kit voor 799 extra..
Versys 650 Serie 15

2013 KLE-650-C4/ D4.
Dit model is in de kleuren geleverd.
1e– Candy Thunder Bleu
2e– Metallic Magnesium Grey
3e– Pearl Stardust White 
Dit model is verkocht in Nederland voor :
Het C model  niet verkocht in Nederland
Het D model  euro 9.198,-
Wijzigingen:  Tourder kit voor 859,- extra.

Versys 650 Serie 16

2014 KLE-650-C5/ D5.
Dit model is in de kleuren geleverd.
1e– Pearl Shining Yellow
2e– Metallic Spark Black.  
Dit model is verkocht in Nederland voor :
Het C model  niet verkocht in Nederland
Het D model  euro 9.198,-
Wijzigingen: Tourder kit voor 859,- extra.

Omschrijving Versys City

De Versys City. De handige topkoffer en het hoge scherm en de handbeschermers beschermen tegen het weer, daarbij komt extra tankbekleding voor het voorkomen van mogelijke krassen.

Omschrijving Versys Tourer

Compleet met extra in kleur gespoten koffers en varioscherm.

Versys 650 Serie 17

2015 model

Versys 650 ABS; All roads, one bike!
Kawasaki heeft op de Intermot Motorshow een geheel nieuwe Versys 650 geïntroduceerd. De Versys 650, populair vanwege zijn veelzijdigheid en zijn perfecte rijeigenschappen, is geheel opnieuw ontworpen. De Versys 650 heeft nu het sportieve Kawasaki DNA en komt met een groot aantal technische upgrades voor 2015. 

Nieuwe moderne looks
De all-round motor heeft moderne looks gekregen in combinatie met een sportief motorkarakter, dit om de ultieme motor in zijn klasse te creëren. De Versys heeft nu de herkenbare Kawasaki styling met dubbele koplampen en een geheel nieuwe kuip. Het kuipwerk is niet alleen modern vormgegeven maar ook functioneel. De windbescherming en aerodynamica zijn hierdoor verder verbeterd.
Versys 650 Serie 18
Meer vermogen en een hoger koppel 

Het betrouwbare 649cc motorblok houdt zijn bekende hoge koppel bij lage toeren en in het middengebied, voor veel motorplezier. Het motorvermogen van de nieuwe Versys 650 is toegenomen met 5 pk naar 69pk en het koppel is toegenomen van 61Nm naar 64Nm, het hoogste koppel in zijn klasse! Verder heeft de motor een boost gekregen in het hoge toerengebied om het sportieve karakter verder te benadrukken. Het brandstofverbruik van de nieuwe Versys is met het
nieuwe motorblok verder afgenomen voor vele uren motorplezier op elk straattype.
Versys 650 Serie 19

Optimale, gemakkelijk in te stellen vering 

De vering van de nieuwe Versys 650 is op het hoogste niveau gebracht. De 41mm dikke voorpoten met zeer lange veerwegen hebben nu volledig instelbare vering en moderne ‘separate functies’ op de top van de vorkpoten. De vering is dus gemakkelijk zelf in te stellen door de rijder. Nieuwe, specifiek voor de Versys 650 ontworpen ‘settings’ dragen bij aan een superieure handling en rijcomfort. De achtervering (pre-load) is bij de nieuwe Versys 650 eenvoudig in te stellen om
snel de achtervering aan te passen op bijvoorbeeld een duo passagier of op het meenemen van veel bagage. Onder alle omstandigheden optimaal rijplezier dus.
Versys 650 Serie 20Versys 650 Serie 21
Nieuwe remmen 
Het remvermogen van de nieuwe Versys 650 is enorm toegenomen. De nieuwe Versys 650 heeft nieuw ontworpen remklauwen, nieuwe materialen voor de remblokken en nieuwe instellingen voor de ‘master remcilinder’. Hiernaast is de schijfrem achter vergroot naar
φ250 mm doorsnede voor optimale remeigenschappen en controle.

Optimale tour-eigenschappen 

De Versys 650 is echter veel meer dan een goed sturende, Dual Purpose pretmachine. De motor ‘verorbert’ kilometers en is uitermate geschikt voor het comfortabel afleggen van lange afstanden, dit ook met duo passagier en veel bagage. Het maximaal toegelaten gewicht is verhoogd zodat rijders de motor echt zwaar kunnen beladen met behoud van de goede rijeigenschappen. Een nieuw en sterk achter frame zorgt voor het kunnen voeren van zijkoffers én een topkoffer tegelijk. Verder heeft
de Versys 650 een geheel nieuw en volledig verstelbaar windscherm voor optimaal comfort. De inhoud van de benzinetank is vergroot van 19 naar 21 liter. Om de tour-capaciteiten nog verder te benadrukken is de zit- en rijpositie geoptimaliseerd.

Versys 650 Serie tabel 03

Model omschrijving.

2015 KLE-650-E1.
Dit model is in de kleuren geleverd.
1e– Pearl Shining Yellow
2e– Metallic Spark Black Ebony.
3e– Pearl Stardust White
4e– Candy Lime Green   ( US model only )
Dit model is verkocht in Nederland voor :
Het E model  euro 9.799,-
Wijzigingen: 
Versys 650 Serie 22
Versys 650 Serie 23

All Roads, One Bike
Hij laat zich niet zomaar in een hokje stoppen. De Versys 650 is meer dan de som van zijn delen: Met zijn lange veerwegen, sportieve 17-inch-wielen, een slanke, rechte zitpositie en de op veel punch in het lage- en middentoerengebied gemaakte paralleltwin is hij een sportmotor, stadsmotor en een machtig wapen voor het bestormen van bergwegen in één!
Er zijn drie verschillende pakketten voor de Versys 650 beschikbaar:
Versys 650 Serie 24

Versys 650 ABS Tourer pakket, € 599,-
Zijkoffers in kleur, inclusief luxe binnen tassen
Handkappen
Tankpad
Versys 650 Serie 25

Versys 650 ABS Tourer+ pakket, € 999,-
Zijkoffers in kleur, inclusief luxe binnen tassen
Handkappen
Tankpad
Versnellingsindicator
LED mistlampen.
Versys 650 Serie 26

Versys 650 ABS Grand Tourer pakket, € 1.499,-
Zijkoffers in kleur, inclusief luxe binnen tassen
Handkappen
Tankpad
Versnellingsindicator
LED mistlampen
Topkoffer
12v socket

Frame protectors
Versys 650 Serie 27

Extra info .

Kawasaki heeft naast de City en Tourer uitvoering nog een tal van speciale Accessores gemaakt om de Versys rijder zij eigen Versys te laten aanpassen, naar eigen wens.
We spreken hier dan over Koffersets, Verhoogde en verlaagde zadels, Spiegels, kuipruiten… enz…
Meer hier over op de Kawasaki site of bij je Kawasaki dealer..    

Versys 650 Serie 28

 


Versys 650 Serie 29

Tot zover.

Kawasaki merkclub Nederland.

logo kawasakimerkclub-2015

2019  Kawasaki Merkclub Nederland   globbers joomla templates