Kawasaki ER-6 N&F. serie.

Heel lang geleden, de Kawasakimerkclub was net opgericht.
Kawasaki komt met een revolutionair nieuw model, uitgerust met een twin in line, 498cc groot cilinderblok, 60 pk sterk en 175kg licht, met GPz 1000RX techniek. Je weet wel de GPZ500S.
Dit model heeft veel sterke kanten, Snel, licht, dus wendbaar, stroomlijn, zag er goed uit en echt zuinig.

Kawasaki heeft de GPZ500S van 1987 tot en met 2009 geproduceerd.
Kawasaki heeft ook de GPZ onder de naam EX500 op de markt gezet en deze werden vooral in de US en Canada verkocht.
Naast
deze GPZ heeft Kawasaki ook vanaf 1997 de ER5 aan de modellijn toegevoegd.
Deze heeft een zelfde twin in line blok is weer wat meer gemoderniseerd en het uiterlijk opgefrist.
Ten opzicht van de GPZ heeft deze ER geen stroomlijn meer, een echt Naked dus.

GPZ500S-1

De ER-5 was ook zeer wendbaar en natuurlijk “Erg zuinig”.

ER5-1

De ER-5 is tot 2006 geproduceerd.

Eind 2005 Geen Moto RAI maar in (november dacht ik) Aviodrome Lelystad.
Daar bij binnenkost kregen we een Camera (van Kawasaki) om alle nieuwe modellen op de foto te zetten. Ik niet zonde van de Camera dacht ik, Ik zet ze wel digitaal op de plaat.
Maar eenmaal binnen struikelde we bijna over de ZZR1400 (Het kanon) de snelste van alle motoren (toen). En de Nieuwe ZX-10R met Seat Pipes, ik was verliefd, Mark (van Kawasaki vertelde dat hij ze maar met moeite op tijd in Lelystad kon krijgen.
Ook veel belangstelling
voor de VN900 Classic, wat een kolossale machine.

Maar onder de vleugel van een F27 Friendship stond nog meer nieuws de “ER-6N en de ER-6F”.
Als we het hebben over Styling dan hebben we het over de ER-6.
Dit uiterlijk is nergens een kopie van, een hele slanke opbouw, met een koplamp die laat ik het zeggen nog al apart is erboven op zit het klokken spel met een analogetoerenteller en digitale snelheids aanduiding. Wat ik wel helemaal gaaf vind is het (voor het oog) lijkt dat de uitlaat er niet is.
Gelukkig is dat
gezichtbedrog het twin blok heeft bochten die in de collector blazen.
Deze collector is onder het blok opgehangen.

Maar lees even wat Kawasaki verteld over de ER-6N.

er6n lelystader6f lelystad


Persbericht Kawasaki ER-6ner6n-1

Voorwoord door mr Shinichi Morita,

President van Kawasaki Heavy Industries, LTD.

Geacht relatie,

Ik ben blij dat ik in staat gesteld ben om een paar woorden toe te voegen aan deze voor introductie van ER-6n, een van onze opwindende nieuwe modellen voor 2006.

Ik ben er van overtuigt dat velen van u de kenmerkende veranderingen gedurende de laatste jaren in de Kawasaki modellenlijn hebben opgemerkt. Ons doel gedurende de laatste drie jaren was de modellenlijn van de (super)sportmotoren met onze naam van fabrikant van high performance machines. Maar met ingang van 2006 gaan we ook rekening houden met onze hard core fans.

De ER-6n wordt vroegtijdig op de markt gebracht om u een idee te geven wat er van Kawasaki verwacht kan worden in de nabije toekomst. Met dit wat afwijkende concept van de tot nu toe door Kawasaki geproduceerde machines, zijn wij er van overtuigd dat de ER-6n een breed publiek zal aanspreken en dat zij het echte rijplezier zullen vinden dat alle Kawasaki motoren bieden.

De essentie van het motorrijden.

Voor zowel de doorgewinterde motorrijder als nieuwe opstappers is het moeilijk aan te geven wat het gevoel van vrijheid dat het rijden op twee wielen geeft nu precies inhoudt.

Met een reputatie op het gebied van het bouwen van innovatieve motoren met prestaties die door motorrijders over de gehele wereld worden gezocht, heeft Kawasaki nu een vernieuwende en fantasierijke stap gezet door de combinatie van Kawasaki’s ontwikkelcapaciteit en een vernieuwend design bij de introductie van deze verbluffende geheel nieuwe ER-6n.

De ER-6n is ontwikkeld in het designcentrum van de fabriek in Akasashi, Japan en is een vertegenwoordiger van een nieuw tijdperk voor Kawasaki en een kans voor zowel de gevorderde al nieuwe motorrijders en al die motorrijders die nog niet het echte motorrijdergevoel hebben gekend.

De ER-6 is een machine voor alle leeftijden en geschikt voor zowel mannen als vrouwen, waarbij naast de prestaties ook het vernieuwende uiterlijk een lust is om naar te kijken.

De ER-6 vertegenwoordigt eenduidig de visie van Kawasaki, een visie die ontstaan is uit de wil om het pure genoegen dat motorrijden met zich meebrengt voor een zo groot mogelijk publiek bereikbaar te maken.

In een tijdperk waar alternatieve middelen van vervoer volop in de belangstelling staan, is de ER-6 het antwoord van Kawasaki om te genieten van de spanning, vrijheid en plezier op twee wielen.
Dit alles samengebracht in een uitgebalanceerd en hoogstaand ontwerp: de ER-6.

er6n-tabel-1


De wijzigingen.

2006 ER650-A1 (ER-6N)
In de kleuren :
1e-
Ebony
er6n-2

2e-Galaxy Silver
er6n-4

3e-Vivid Yellow

er6n-3

Deze ER-6N werd verkocht voor 6.998,-
Kawasaki heeft ook een ABS versie gemaakt, deze kreeg de fabrieksnaam
ER650-B1. Deze serie is gemaakt in de zelfde kleurstelling en werd verkocht voor 7.698,-

2006 EX650-A1 (ER-6F)
In de kleuren :
1e-
Ebony
er6n-5

2e-Galaxy Silver
er6n-6

Deze ER-6F werd verkocht voor 7.598,-
Kawasaki heeft ook een ABS versie gemaakt, deze kreeg de fabrieksnaam
EX650-B1. Deze serie is gemaakt in de zelfde kleurstelling en werd verkocht voor 8.298,-

2007 ER650-A2 (ER-6N)

In de kleuren :
1e-New Metallic Black

2e-Galaxy Silver

3e-Metallic Diablo Black
er6n-8

4e-New Pearl Orange.

5e-
Pearl Wildfire Orange.
er6n-7

Deze ER-6N werd verkocht voor 6.998,-
De ABS versie met de fabrieksnaam
ER650-B2.
En w
erd verkocht voor 7.698,-


2007 EX650-A2 (ER-6F)
In de kleuren :
1e-New Metallic Black

2e-Candy Plasma Blue.
er6n-11
3e-
Metallic Diablo Black
er6n-10
4e-
Pasion Red.
er6n-9

Deze ER-6F werd verkocht voor 7.598,-
De ABS versie met de fabrieksnaam
EX650-B2.
w
erd verkocht voor 8.298,-

2008 ER650-A3 (ER-6N)

1e-Candy Plasma Blue.
2e-
Candy Lime Green.
er6n-12

3e-Metallic Diablo Black
er6n-13

Deze ER-6N werd verkocht voor 6.6747,-
De ABS versie met de fabrieksnaam
ER650-B3. werd verkocht voor 7.242,-

2008 EX650-A3 (ER-6F)
In de kleuren :
1e-
Lime Green.
er6n-15
2e-
Metallic Diablo Black
er6n-14
3e-Sunbeam Red.

Deze ER-6F werd verkocht voor

7.935,-
De ABS versie met de fabrieksnaam
EX650-B3. werd verkocht voor 8.298,-

Voor modeljaar 2009 kreeg de ER serie haar eerste update.

Kawasaki ER6N Model 2009.

SCHERPERE STYLING. EENVOUDIGER TE BESTUREN. NOG MEER PLEZIER

De nieuwe ER-6n is gebaseerd op de belangrijkste concepten van zijn veelgeprezen voorganger (rijden met plezier; eenvoudig te rijden voor een brede groep rijders; geweldige styling) en brengt deze naar een hoger peil.

Toen de ER-6n drie jaar geleden zijn debuut maakte, werd de markt verrijkt met een unieke mix van prestaties, toegankelijkheid en een verbluffende uitstraling. De nieuwe ER-6n is volwassener en is nog verder verbeterd, met behoud van de belangrijkste karaktereigenschappen
van zijn voorganger.
er6n-16

Scherpere styling

De meest in het oog springende wijziging is de scherpere en agressievere nieuwe styling. De gebogen lijnen van het unieke ontwerp van de originele ER-6n zijn vervangen door meer hoekige contouren met scherpe kantjes. De algemene uitstraling van de nieuwe ER-6n is actiever: alle lijnen bewegen naar voren en de motorfiets staat volledig in de starthouding.
Het karakteristieke buizenframe en de liggende achterschokdemper zijn gebleven, maar het frame is geheel nieuw ontwor
pen met nog meer oog voor detail zodat de motorfiets een nog hoogwaardiger afwerking heeft gekregen.

Motorprestaties
De beter afgestelde brandstofinjectie resulteert in een soepelere gasreactie (met name onder de 4.000 tpm) en draagt bij aan het hogere toerental van de nieuwe ER-6.
De 38 mm gasklephuizen met grote boring bevatten hulpsmoorkleppen voor een hoog uitgangsvermogen en een soepele, gevoelige gasrespons.

er6n-18

Voldoet aan emissienorm Euro-III
De combinatie van efficiënte brandstofinjectie en een driewegkatalysator in de demper zorgt voor zeer lage emissiewaarden die voldoen aan de strenge eisen voor de Euro-III norm.

De katalysator met 300 cellen zorgt voor compactere afmetingen en een lichter gewicht in vergelijking met de vorige versie met 200 cellen. De interne onderdelen van de demper zijn verbeterd en aangepast aan de nieuwe katalysator.

LICHT CHASSISer6n-17

De sleutel tot het compacte uiterlijk van de ER-6n is het verbazingwekkend compacte Parallel Twin motorblok, dat een smal en lichtgewicht frame mogelijk maakt. Het resultaat is een motorfiets met de afmetingen van een 400 cm³ en het vermogen van een 650 cm³ die met zijn uitstraling beginners aanmoedigt om lekker een ritje te maken. Tegelijkertijd heeft hij voldoende vermogen in huis voor de meer ervaren rijders. Aanpassingen aan het frame, de achterbrug en de vering resulteren in minder vibratie en een lichter rijgedrag, waardoor de nieuwe ER-6n nog toegankelijker wordt.

Minder vibratie
Voor de bovenste motorsteunen achter zijn rubberen steunen gebruikt in plaats van harde steunen. Hierdoor wordt minder vibratie via het zadel overgebracht op de rijder.

Het stuur heeft rubberen steunen waardoor minder vibratie wordt overgebracht via de handgrepen en naar de spiegels. De rijder- en passagiersvoetsteunen hebben een rubberen laag voor nog minder vibratie.
De instellingen voor voor- en achtervering zijn aangepast aan de wijzigingen in het frame en de achterbrug. Samen met het nieuwe frame zorgt dit voor lichtere, gebruiksvriendelijke rijeigenschappen.

Bij ABS-modellen zijn de veringinstellingen van de voorvork enigszins stugger voor optimale remprestaties.

Remmen

De dubbele 300 mm wave-type remschijven voor en de 220 mm wave-type remschijven achter zien er geweldig uit en bieden meer dan voldoende remkracht.

Zowel de standaardmodellen als de modellen met ABS hebben nu aan de voorzijde een hoofdremcilinder met een 14 mm zuiger en remklauwen met dubbele 27 mm zuigers.

Terwijl op standaardmodellen de remprestaties en het remgevoel behouden zijn gebleven, zijn deze op ABS modellen merkbaar verbeterd door de nieuwe hoofdcilinderzuigers en grotere remklauw zuigers. Wanneer de hendel wordt bediend, is er direct stevige grip (minimale vrije slag). Daarnaast zorgt een nieuw ABS-programma met een breder spectrum voor zeer consistente remprestaties. De nieuwe instellingen dragen bij aan een uitstekende wegligging, met name op wegen die niet zo glad zijn als het circuit.

er6n-19

SCHERPERE, MANNELIJKE STYLING
Terwijl het kenmerkende karakter van zijn voorganger behouden is gebleven, heeft de nieuwe ER-6n een scherper en gespierder kuipwerk gekregen, waardoor hij er ‘actiever’ en agressiever uitziet. De gebogen lijnen zijn vervangen door meer hoekige contouren en alle lijnen bewegen naar voren zodat de motorfiets altijd in de starthouding staat. Het eenvoudige ontwerp van de nieuwe ER-6n vermijdt alle overbodige tierelantijntjes. De lijnen lopen zo ver mogelijk door. De nieuwe, grotere brandstoftank, de teruggetrokken kuipdelen en de strakke achterkap geven de motorfiets van voren naar achteren een compacter aanzien. De nieuwe motorfiets is fraai afgewerkt tot in de kleinste details.

Kuipwerk

De dubbele koplamp is hoekiger – zowel het voor- als het zijaanzicht – en bevat twee boven elkaar geplaatste verstelbare lampen. De vernieuwde koplampkap draagt ook bij aan het meer mannelijke beeld van de nieuwe ER-6n.

De brandstoftank is groter (met name vanaf de zijkant) waardoor de starthouding van de motorfiets wordt benadrukt. Het strakke lijnmotief zorgt voor een geheel andere uitstraling dan die van zijn voorganger. De gladde tankdop draagt bij aan de stroomlijn.
er6n-21

Het achter- en zijaanzicht tonen duidelijk het strakkere ontwerp van de achterkap en het zadel. Het dunne nieuwe LED-achterlicht en de richtingaanwijzers achter bevestigen dit beeld.

De nieuw ontworpen kuipdelen zijn strakker en dragen bij aan de mannelijke styling van de ER-6n en de naar voren gerichte lijnen. De kuipdelen zijn enigszins breder om plaats te bieden aan de nieuwe radiateur en geven vanaf de zijkant een gespierde en atletische indruk.

De verbeterde richtingaanwijzers vóór maken deel uit van de radiateurkappen.

Heldere richtingaanwijzerlenzen met oranje lampjes vervolmaken het hoogwaardige voorkomen van de machine.

Frame/achtervering

De enkele liggende achterschokdemper loopt vloeiend van het frame naar de achterbrug.
De achterbrug heeft nu een D-vormige dwarsdoorsnede (in plaats van een vierkante buis). Het pijpvormige ontwerp van de nieuwe achterbrug en de verbeterde stabilisator dragen verder bij aan het hoogwaardige uiterlijk van de ER-6n.
er6n-20

Instrumenten

Het instrumentenpaneel heeft een strakker ontwerp en verbeterde indeling. De analoge snelheidsmeter heeft witte LED-achtergrondverlichting zodat deze ook ’s nachts perfect zichtbaar is. Het multifunctionele LCD-scherm heeft amberkleurige achtergrondverlichting. De functies omvatten onder andere een nieuwe brandstofmeter, digitale toerenteller met staafgrafiek, klok, kilometerteller en dubbele rittellers.
er6n-23er6n-22

Spiegels
Het nieuwe spiegelontwerp is gelijk aan dat van onze sportmodellen Z1000 en Z750. De spiegels staan 20 mm meer naar buiten toe en bieden zo een beter zicht naar achteren.

er6n-tabel-2

er6n-26

Wijzigingen:

2009 ER650-C1 (ER-6N)
De kleuren:
1e-
Candy Burnt Red.
er6n-25
2e-Candy Plasma Blue.

er6n-28
3e-
Metallic Diablo Black.

er6n-27
4e-
Pearl Stardust White.
er6n-24

Deze ER-6N werd verkocht voor 6.898,-
De ABS versie met de fabrieksnaam 
ER650-D1. werd verkocht voor 7.398,
 


2009 EX650-C1 (ER-6F)
In de kleuren :
1e-
Lime Green.
er6n-29
2e-Candy Plasma Blue.
er6n-30
3e-
Metallic Diablo Black.
er6n-31
4e-Pasion Red.
er6n-32

Deze ER-6F werd verkocht voor 7.698,-
De ABS versie met de fabrieksnaam
EX650-D1. werd verkocht voor 8.198,-

2010 ER650-C2 (ER-6N)
De kleuren:
1e-
Pearl Blazing Orange
er6n-34
2e-Lime Green.
3e-
Metallic Flat Spark Black.
er6n-33
4e-Pearl Stardust White.
5e-Ebony.
Deze ER-6N werd niet meer verkocht in Nederland.
De ABS versie met de fabrieksnaam
ER650-D2. werd verkocht voor 7.798,

2010 EX650-C2 (ER-6F)
In de kleuren :
1e-
Ebony.
er6n-35
2e-Candy Lime Green.
3e-Metallic Island Blue
4e-
Pearl Stardust White
er6n-36

Deze ER-6F werd niet meer verkocht in Nederland
De ABS versie met de fabrieksnaam
EX650-D2. werd verkocht voor 8.298,-

2011 ER650-C3 (ER-6N)
De kleuren:
1e-Candy Persimmon Red.

2e-Metallic Flat Sage Green.
er6n-37
3e-
Metallic Spark Black.
er6n-38
4e-Pearl Stardust White
5e-Ebony
6e-Pearl Blazing Orange.
Deze ER-6N werd niet meer verkocht in Nederland
De ABS versie met de fabrieksnaam
ER650-D3. werd verkocht voor 7.998,

2011 EX650-C3 (ER-6F)
In de kleuren :

1e–Lime Green

2e-Candy Burnt Orange.
er6n-39
3e-Metallic Spark Black

Deze ER-6F werd niet meer verkocht in Nederland
De ABS versie met de fabrieksnaam
EX650-D3. werd verkocht voor 8.398,-


De derde update was voor het 2012 model.

Nieuw dubbel perimeter buizenframe

Het geheel nieuwe dubbel perimeter buizenframe vormt een bepalend element voor de identiteit van de ER-6n, net als bij zijn voorganger. Net als voorheen accentueert het nieuwe kuipwerk het frame, in plaats van het te verbergen. Het dubbele buizendesign van het nieuwe frame, dat is vervaardigd van hoogsterkte staal,

benadrukt het ·

Compactere koplamp
er6n-40

De compactere koplampbehuizing is korter en oogt bovendien smaller, een effect dat wordt versterkt door het donkergetinte kapje op het instrumentenpaneel. De gestapelde dubbele koplamp is als typerend stijlkenmerk overgenomen van de vorige generaties ER-6n, terwijl het hoekige design het nieuwe streetfighter-uiterlijk versterkt.


Grotere brandstoftank

De brandstoftank is 20 mm hoger, wat bijdraagt aan de optische concentratie van de massa aan de voorzijde van de motorfiets. De achterzijde van de tank loopt in een vloeiende lijn over in het zadel.


Compacte, vlot oppakkende motor met meer vermogen in het lage en midden toerengebied

De parallel-twin biedt de ER-6n een optimale balans tussen een goede motorkarakteristiek en een compact formaat. De motor is zodanig getuned dat beginners het vermogen prima kunnen hanteren, terwijl meer ervaren rijders aangenaam verrast zullen zijn over het vermogenspotentieel. Het compacte formaat van


Verbeterde handelbaarheid

De stijfheidsbalans van het dubbele buizenframe en de achterbrug draagt bij aan een lichtere, eenvoudigere besturing. De bovenste rechter buis van de nieuwe dubbele buizenachterbrug heeft een D-profiel voor optimale stijfheid. De herziene vering heeft zowel voor als achter een langere slag voor een ideale combinatie van sportieve rijeigenschappen en meer comfort. De lengte en slag van de achterschokdemper zijn 2 mm langer


Verbeterd comfort

Het sportief ogende duozadel met dikke vulling biedt een aangenaam zitcomfort voor de passagier. De ergonomisch gevormde handgrepen voor de passagier bevinden zich gemakkelijk binnen handbereik. Wanneer degene achterop comfortabel zit en zich veilig voelt, wordt het rijden met een duopassagier ook voor de rijder prettiger. De voorste zadelsteun is in rubber

er6n-44
Nieuwe dubbele buizenachterbrug

De nieuwe achterbrug, die in één lijn ligt met het frame en de achterschokdemper, heeft eveneens een dubbel buizendesign. Deze vormt daardoor één geheel met het frame, wat de hoogwaardige uitstraling van de ER-6n nog benadrukt. Het V-vormige design van de rechterkant van de achterbrug maakt een scherpere hoek van de uitlaatdemper mogelijk.

er6n-43
Inlaatkanalen tussen de framebuizen

De inlaatkanalen lopen tussen de framebuizen door om de motor van voldoende verse, koele lucht te voorzien. Deze nieuwe positie versterkt bovendien het aanzuiggeluid, wat de rijsensatie vergroot.


Nieuw instrumentenpaneel

Om het front compacter te kunnen vormgeven, is het instrumentenpaneel zoveel mogelijk naar achteren verplaatst. Het is nu boven het stuur gesitueerd. Het gestapelde instrumentenpaneel heeft een nieuwe indeling die voor een betere afleesbaarheid zorgt. De witte LED-achtergrondverlichting van de analoge toerenteller biedt een voortreffelijke afleesbaarheid in het instrumentenpaneel.

er6n-42er6n-41

 
Scherper staartstuk

Het scherper gelijnde staartstuk is 10 mm korter, waardoor het volume meer naar de voorzijde van de motorfiets is verplaatst. Het nieuw ontworpen, scherper vormgegeven LED-achterlicht draagt verder bij aan het slankere voorkomen van de achterpartij.


Achterschokdemper

De schuingeplaatste enkelvoudige achterschokdemper vormt optisch één geheel met het frame en de achterbrug.

er6n-tabel-3


De wijzigingen.

2012 ER650-E1 (ER-6N)

De Kleuren:
er6n-45

 

1e-
Candy Lime Green
2e-Pearl Shining Yellow.
er6n-46
3e-
Metallic Spark Black.
4e-
Pearl Stardust White

Deze ER-6F werd niet meer verkocht in Nederland.
De ABS versie met de fabrieksnaam
ER650-F1. en werd verkocht voor 7.998,-

2012 EX650-E1 (ER-6F)
In de kleuren :
1e-
Metallic Spark Black.
er6n-47
2e-Candy Lime Green.
er6n-48
3e-
Passion Red.
er6n-49

Deze ER-6F werd niet meer verkocht in Nederland
De ABS versie met de fabrieksnaam
EX650-F1. werd verkocht voor
8.398,-

2013 ER650-E2 (ER-6N)
De Kleuren:
1e-
Pearl Shining Yellow.
2e-
Candy Lime Green.
3e-Firecracer Red.
4e-
Metallic Spark Black.
Deze ER-6F werd niet meer ver
kocht in Nederland.
De ABS versie met de fabrieksnaam
ER650-F2. werd verkocht voor 8.098,-

2013 EX650-E2 (ER-6F)
In de kleuren :
1e
- Candy Lime Green.

2e-
Candy Thunder Blue.
er6n-51

3e-
Metallic Spark Black.
4e–
Pearl Stardust White.
er6n-50

Deze ER-6F werd niet meer verkocht in Nederland
De ABS versie met de fabrieksnaam
EX650-F2. werd verkocht voor 8.498

2014 ER650-E3 (ER-6N)
De Kleuren:
1e-
Metallic Spark Black/ Metallic Flat Spark Black.
er6n-54
2e-
Candy Flat Blazed Green/ Metallic Spark Black.
er6n-53
3e-Metallic Flat Stardust White / Metallic Flat Spark Black.
er6n-52
Deze ER-6F werd niet meer verkocht in Nederland.
De ABS versie met de fabrieksnaam
ER650-F3. werd verkocht voor 7.490,-

2014 EX650-E3 (ER-6F)
In de kleuren :
1e-
Candy Lime Green/ Metallic Flat Spark Black.

2e-Candy Burnt Orange/ Metallic Flat Spark Black.
er6n-55

3e-Metallic Moondust Grey/ Metallic Flat Spark Black.

Deze ER-6F werd niet meer verkocht in Nederland
De ABS versie met de fabrieksnaam
EX650-F3. werd verkocht voor 7.990,-

Tot hier de serie.

er6n-56

 

Kawasaki merkclub Nederland.

logo kawasakimerkclub-2015

2019  Kawasaki Merkclub Nederland   globbers joomla templates