De W650 - serie.
w650 Hedder

Kawasaki schreef:

“Hoe ver moet je terugkijken om te kunnen zien
  wat de toekomst biedt?

w650 blok

 

Kawasaki brengt het verleden tot leven.


De hoge prestaties en geavanceerde technologie van de moderne motorfietsen worden elk jaar aangescherpt, maar de esthetiek en rijeigenschappen van klassieke motorfietsen uit vervlogen jaren is voor eeuwig. Geniet nu van beide.


De Kawasaki W650 verpakt de tijdloze schoonheid van een parallel Twin en creëert het ‘voel je goed’-gevoel, dat de originele Twin zo bekend maakte. De W650 is de ultieme combinatie van de styling elementen van de grote machines uit de jaren zestig en de hoogstaande productietechnieken van nu. Het bied de W650 rijders met oog voor detail en gevoel voor prestaties het beste van de moderne geschiedenis.
De W650. Proef het verleden, ontdek de toekomst.
W650-1

Tijdloze elegantie met hedendaagse prestaties.


De W650 verwijst naar de stijlelementen van klassieke parallel Twins. Van de fraai gevormde brandstof tank met rubberen knie pads, tot het lange zadel en overdaad aan chroom. Eenvoud en functionaliteit kenmerken het fraai gevormde frame dat zijn oorsprong vindt in machines die de basis vormen voor de  motorfietsen van nu. Maar ondanks alle klassieke stijlelementen is de W650 wel degelijk een moderne motorfiets.
De W650 heeft het allemaal in huis: een totaal nieuwe ontworpen 675cc SOHC parallel Twin motor, de lichtgewicht gespaakte wielen met aluminium velgen en de ruggengraat
van het frame uit een stevige vierkante buis. Dit alles zorgt ervoor dat de W650 prestaties levert en rijdt zoals je van een moderne motor- fiets mag verwachten.

De W650 nieuwe  675 cm3 SOHC luchtgekoelde parallel Twin motor.

Net als de klassieke Twins, heeft de W650 ruim voldoende vermogen onderin. Mede dankzij de lange slag van de 360 graden krukas. Maar door technologische verbeteringen zoals de SOHC 8-klepskop en de koningsas nokkenas aandrijving heeft de nieuwe 675 cm3 W650 motor ook nog voldoende adem bij hoge toeren. Juist daar lieten de klassiekers vroeger verstek gaan. Uitgerust met dubbele CVK 34mm carburateurs met K-TRIC, voor direct oppakken en het milieuvriendelijke Kawasaki clean air systeem,  ter reductie van uitlaatgassen, wordt het vermogen van deze twin via een soepel schakelende 5-bak overgebracht naar het achterwiel. De Kawasaki W650 parallel Twin. Een echo uit het verleden, met de nieuwe technologische standaards van vandaag.

w650-blok

Tot zover Kawasaki.

1998, de MotoRai was toen nog gewoon eind oktober en daar kon je dan de nieuwe modellen zien voor het komende jaar. Deze RAI showde dus de modellen van 1999.

De meeste aandacht op deze beurs, kregen de op de Indians lijkende Vulcan Drifter (800 &1500 series). Deze klassiek ogende maar wel met injectie en schijfremmen uitgevoerde Twins waren echt opvallend.


De ZR-7 was een nieuw model. Een mooi gevormde en frisse verschijning. En de GTR kreeg voor 1999 ook weer eens een nieuw kleurtje.


Verder was er voor de clubleden met een dikke nek nu eindelijk een ZRX1100R in Groen, geen lime green maar toch beter dan…

En Kawasaki had een echte retro bike staan, genaamd  W650 met staande Twin, deze leek sprekend op de oude

uit de zestiger jaren  W1 (de kopie van een Engels model).
Deze stond een beetje verdekt opgesteld en was niet echt een blikvanger.


Hij klopt wel maar…..deze W650 is volgens mij geen verkoop succes geworden. Maar heeft wel tot en met 2006 op de verkooplijst gestaan van Kawasaki Nederland.  

Wijzigingen. W650 Ten opzichte van het A model.

Het
B model bestaat niet.

Het C model is met hoger stuur uitgevoerd.

Het D model is aangepast voor Japanse markt.

Het E model is aangepast voor Japanse markt, met hoger stuur.

    Verdere wijzigingen zijn mij niet bekend.

Accessoires voor de W650

Voor de W650 heeft Kawasaki enkele bagagerekjes ontwikkeld waar verschillende lederen tassen aan gemonteerd kunnen worden. Ook heeft men een kofferrek met twee koffers voor de W650 gemaakt.
En er zijn nog valbeugels gemaakt.
w650-extra

 

Specificaties
W1 650-3

w650-blok-2

w650-blok-1

 

 

 

Model beschrijving
W1 650-2

W650 tank

w650-5

w650-3

w650-4

W1 650-4

 

 

Na 2008 stopt Kawasaki met de W400 en de W650 serie.
Er zijn er toch een redelijk aantal van geproduceerd en de verbouwers vonden de W ook een gewild model.  


Tot zover de W650 serie

 

Kawasaki merkclub Nederland.

logo kawasakimerkclub-2015

2019  Kawasaki Merkclub Nederland   globbers joomla templates