GPz900R speciaal ???

Alweer een  tijdje bij de Kawasaki club, en altijd wel bezig met de motors als ik tijd heb.

En verbouw hier en daar ook wat om het oude spul weer wat leuker uiterlijk te geven wat weer de hobby wat compleet te maken.

 GPZ900R-SPECIAL-6

De zwarte ZX10 heb ik nu weer ruim 16 jaar in mijn bezit, nu met anderen wielen van een ZZ-R1100 en veren kan de motor er weer er even tegen ….Eerder. Voor de ZX10 had ik een  groene GPz750R ,, de kleine broer van de 900 zeg maar . Toen kwam ik in aanraking met de ZX10 , deze fiets wilde ik graag hebben, dus  de 750 ingeruild. Door de jaren heen vond ik de GPZ900 nog altijd een leuke uitstraling  dus ging ik op zoek naar een tweede motor. na wat speur werk kwam ik  een GPZ900R met blokschade tegen deze kon ik meenemen voor 150 euro , dus meteen thuis en  aan de slag, blok uit elkaar gehaald, gemaakt  en draaide weer netjes .

Maar die kleine dunne wielen waren niet meer in, om het zo maar te zeggen, dus een plan gemaakt hoe ik het ging verbouwen  eerst wat info opgezocht in het buurland  Duitsland .,,het plan : de wielen van een ZZ-R1100 d en de vering , voorwiel/vork van de oude zx10 type .,daarna de tank aanpassen op het spuitwerk, ook waren de schets platen aan de beurt, deze moesten even verzaagd worden, om het een  mooier uiterlijk te geven . Aangezien ik geen bankschroef heb even naar onze behulpzijnde ,ook motor liefhebber “Jan roos”. ( zo goed jan- ))))  aldaar de schetsplaten verbouwd  ,samen met de achtervoet steps ook van de ZZ-R1100 D model ziet het er dan zo uit .

GPZ900R-SPECIAL-4

Ook de achter rem moest wat aan gebeuren , na wat meet en  hak en draaiwerk paste dat ook netjes .

En zo was de GPZ ineens een stuk mooier geworden . Dit maakt de hobby ineens leuk . GPZ900R-SPECIAL-8

IK speur altijd wat af om aan goedkopen motors te komen, voor weer wat leuks er van  te maken, Laatst zag ik een oude  blauwe ZX10 met een 4 in 1 uitlaat te koop staan , dus nam kontact  op met de verkoper , deze had hij al een tijdje staan , en kon de zx10 niet verkopen.  Maar gaf een bod van 300 euro,  en de man was er blij mee. 

Dus ik er mee naar huis gereden,  toen wist ik wat een 4in1 uitlaat echt herrie kon maken.
 “thuis weer alles uit elkaar  gehaald  maar kon niets vinden, alles was goed binnen de maten,  alleen even een  originelen uitlaat er onder …en ook hier een achterwiel er in van De ZZ-R1100, en ook de achterveer er van. 
Staat toch mooier vindt ik . Maar dat is persoonlijk 
-))
GPZ900R-SPECIAL-2

GPZ900R-SPECIAL-3

 

Nu voorlopig  mijn  laatste fiets , weer een GPZ900R uit 93 ook deze had blokschade,,,maar dan echt fataal !! Deze motor weer voor een prikkie kunnen kopen . Wel even slopen terplekken, en alles in de auto (station) leggen. Paste er net allemaal in, was een leuk plaatje, stuurde vrij ligt de auto -))helaas geen foto van genomen. Maar naar het demonteren van de motor bleek te zien hoe erg het was , Deze kon ik niet meer redden, de eerste topend was afgebroken en had de drijfstang  even alles afgenekt ,,,vreemd genoeg was de krukas en de zuigers nog goed, dus geen vastloper, ook de kleppen timing stond nog goed, later kwam ik er achter dat er een tuimelaar was afgebroken en dus een klep even de zuiger raakte met dit als gevolg ...zeldzaam!!, dus moest ik een blok uit de voorraad  halen, na een kleine inspectie kon deze gebruikt worden  en liep weer als een zonnetje , ook het verder verloop van de  verbouwing  van de rode GPZ  heb ik hier bij  eigenlijk een  kopie gemaakt als van de blauwe GPZ  alleen is de kleur anders, maar ook hier de spullen van een ZZ-R1100 D model , de wielen en de vering  en ook weer de schetsplaten, nu het volgende oude project ….de GPZ1000RX misschien .

GPZ900R-SPECIAL-1


                                Groetjes  
Roland van Wijk

Kawasaki merkclub Nederland.

logo kawasakimerkclub-2015

2019  Kawasaki Merkclub Nederland   globbers joomla templates