Over ons

Even voorstellen

In de jaren 80 waren er een aantal geestverwanten die zich afvroegen of zij de enige Kawa-gekken waren in Nederland. Dit bleek niet zo te zijn en in 1986 werd op een bijeenkomst onder leiding van Rik Vriends de Kawasaki Merkclub Nederland opgericht.
Nog niet voorzien van moderne technologie werd op oude typemachines en een kopieerapparaat de eerste clubbladen gemaakt. Door de jaren heen is het clubblad uitgegroeid tot een volwassen fullcolour blad, vol interessante artikelen over de modellen, clubevenementen, racenieuws, route’s, etc. Inmiddels heeft de club zijn 30-jarig jubileum al achter de rug!
Nog steeds zijn wij de enige algemene Kawasaki club in Nederland!

 

Wat we allemaal doen door het jaar heen

Elk jaar weer barsten wij als club van de evenementen zoals:
• Tourritten.
De tourritten worden door clubleden opgezet, verspreid over het land.
• Kampeerweekenden.
Deze weekenden kenmerken zich door de goede organisatie. Eten, drinken, een clubtent en natuurlijk een kampvuur wordt hier georganiseerd. Garantie voor een gezellig weekend!
• Hotelweekenden.
Medio april en oktober zijn meestal de hotelweekenden. Een goede slaapplaats, goed eten en een mooie route maken deze weekenden tot een luxe.
• Megatour.
Tijdens de inmiddels befaamde Megatour zitten we elke dag op de motor om van de ene camping/hostel naar de volgende te rijden. Uiteraard middels een vooraf uitgezette route. De afgelopen jaren voerden deze routes ons door België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Engeland, Noorwegen en Schotland. Voor 2019 staat het ‘Lake District’ in Engeland op de planning.
• Algemene ledenvergadering.
Tijdens de ALV blikken we officieel terug op het voorgaande jaar. De jaarrekening wordt door de kascommissie goedgekeurd. Belangrijke bestuurlijke beslissingen waar goedkeuring van de leden voor nodig is worden hier besproken. De jubilarissen (voor 5, 10, 15, 20, 25, 30 jaar lid) krijgen een oorkonde en een presentje voor hun trouwe lidmaatschap. Tevens kijken we vooruit naar het komende seizoen.
• Laatste clubdag.
De laatste clubdag is een gezellig samenzijn, waarbij we terugblikken op de evenementen van het afgelopen seizoen. Er zijn meestal enkele sprekers over diverse onderwerpen waar bij de leden interesse voor is. Denk hierbij aan GPS, MAG, etc.
Daarnaast proberen we zoveel mogelijk informatie te verzamelen betreffende ons motormerk zoals werkplaatshandboeken, boeken met informatie over het merk en folders zodat we vragen van onze leden zo goed mogelijk kunnen beantwoorden.
De informatie uit het archief dient tevens als input voor artikelen over de diverse types. Deze artikelen worden dan weer gepubliceerd in ons clubblad. In het clubblad vindt men ook informatie over de vele activiteiten die we organiseren, evenals reis- en andere verslagen, barre verhalen en advertenties van de leden. Dit clubblad verschijnt 6 keer per kalenderjaar op A4 formaat.
Voor de leden proberen wij bij onze sponsoren en adverteerders een leuke korting te bedingen. Deze kan, op vertoon van de lidmaatschapspas, verzilverd worden.
Iedereen die in het bezit is van een Kawasaki motorfiets, ongeacht type en/of bouwjaar kan in principe lid worden van onze club. Daarbij maakt het niet uit of je er nu op rijdt of dat je de Kawa als verzamelobject in huis hebt staan.
Daarnaast kan de wederhelft ( partner ) gezinslid worden van de club, hetzij met een eigen Kawa, hetzij als duopassagier. Zij of hij hebben dan dezelfde rechten als een ( hoofd ) lid maar krijgen samen slechts 1 clubblad toegestuurd per uitgave. Er is dan ook een verschil in contributie. Wel wordt er van elk lid verwacht dat wanneer hij of zij deelneemt aan onze clubactiviteiten dit gebeurt op een Kawasaki motorfiets.